Over Roy

“Ik hou me bezig met testen (functioneel/usability) om het internet elke dag een stukje beter te kunnen maken, dit omdat ik belangrijk vindt dat software gebruikt kan worden zoals het bedoelt is”

Een groot deel van mijn (Roy Katoele) werkende leven ben werkzaam als tester. Ik ben van nature een perfectionist ik denk dat dit 1 van de reden is dat het vak als tester mij altijd al erg heeft aangetrokken. Mijn doel is om zo goed mogelijke software op te leveren. Ik denk hier met mijn ervaring als zowel functioneel tester als usability tester een grote bijdrage aan te kunnen leveren binnen elk project.

Momenteel werkzaam bij Topicus.finance

Sinds 2012 ben ik werkzaam als test analist hier ben ik verantwoordelijk voor oa. Opstellen van testontwerpen , uitvoeren van testscripts/regressietest, opstellen testrapporten, opstellen/uitvoeren van automatisch testen (Selenium) en Testcoördinatie.Ik denk graag mee over proces veranderingen. Ik ben van mening dat de rol als tester met de komst van agile/scrum projecten erg aan het veranderen is en denk graag na over hoe deze veranderingen het beste doorgevoerd kan worden binnen bedrijven.

Werkzaam geweest voor iWink

Bij iWink ben ik 5 jaar werkzaam geweest. ik was hier interaction designer, tester (zowel usability als functioneel tester) en project manager. in mijn tijd als interaction designer / usability tester heb ik veel kennis opgedaan van gebruiksvriendelijkheid van software.
Meer weten? mail roykatoele [at] gmail.com
 Roy Katoele

2 Comments

  1. Wat is eigenlijk een functioneel tester? Functioneel is dat niet hetzelfde als exploratory?

    • @Sara Functioneel tester is iemand die controleert of een stuk software zo werkt al het bedoelt is (dus het testen of de software voldoet aan de functionele specificaties).

      Exploratory testen is een testmethode die door een functionele tester gebruikt kan worden om de software functioneel te kunnen testen. ik heb over deze testmethode een blog geschreven deze is terug te lezen via de volgende link: http://roykatoele.nl/testontwerptechniek-exploratory-testen-et/

      Ik hoop dat dit je vraag beantwoord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *